Slide toggle

Λίγα λόγια για Εμάς

"Ψάχνω συνεχώς για νέα σχέδια. Μόλις βρω την εικόνα που μου αρέσει, σχεδιάζεται στο κομπιούτερ και στη συνέχεια όλα γίνονται πάνω στο γυαλί" Μίνα Παπαβασιλείου

Κάθε καθρέπτης του εργοστασίου επεξεργασίας γυαλιού είναι φτιαγμένος στο χέρι με αστείρευτο κέφι, μεράκι και γνώσεις.

Πώς θα μας βρείτε;

Δε - Πα: 08:30 - 18:30 3ο χλμ. Καστοριάς – Κολοκυνθούς, Τ.Κ. 52050 24670 71888 24670 71888 info@glass4u.gr

Το προφίλ μας

Το Εργοστάσιο

Το εργοστάσιο επεξεργασίας γυαλιού «Παπαβασιλείου» με επικεφαλής τη Μίνα Παπαβασιλείου έχει χαράξει μία σταθερά ανοδική πορεία στην επεξεργασία, τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση γυαλιού.

Η πείρα και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν και αποδεικνύουν καθημερινά οι άνθρωποι του εργοστασίου είναι εφάμιλλος της ποιότητας και της υψηλής αισθητικής των παραγόμενων προϊόντων. Το γυαλί σε κάθε του έκφραση, για χρηστικούς ή/και διακοσμητικούς σκοπούς και η τεράστια ποικιλία καθρεπτών – μίας ακόμη έκφρασης του γυαλιού – αποτελούν το εργασιακό αντικείμενο αλλά και συνάμα το πάθος της Μίνας Παπαβασιλείου, το οποίο χαρακτηρίζει και όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά της. Πάθος για το υλικό, πάθος για ακόμη καλύτερη απόδοση της τεχνικής, για περισσότερα και πιο ευφάνταστα σχέδια, για βέλτιστες δυνατές εφαρμογές.

heart_white_big

Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τη δουλειά μας

Χειροποίητα
Κάθε καθρέπτης της glass4u είναι φτιαγμένος στο χέρι με αστείρευτο κέφι, μεράκι και γνώσεις.
Υλικά
Τα υλικά μας, επιλέγονται με βάση τις υψηλότερες προδιαγραφές  αντοχής και ασφάλειας.
Ποιότητα
Οι καθρέφτες μας χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την άρτια αισθητική τους.
Έμπνευση
Εργαζόμαστε με πάθος για περισσότερα και πιο ευφάνταστα σχέδια, για βέλτιστες δυνατές εφαρμογές.

Τα προϊόντα

Κάθε καθρέπτης του εργοστασίου μας είναι φτιαγμένος στο χέρι με αστείρευτο κέφι, μεράκι και γνώσεις. Από τον σχεδιασμό έως και τη συσκευασία οι άνθρωποι του εργοστασίου αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση κάθε φάσης με τα χέρια, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

«Ψάχνω συνεχώς για νέα σχέδια. Μόλις βρω την εικόνα που μου αρέσει, σχεδιάζεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια όλα γίνονται πάνω στο γυαλί.. Κόβουμε το σχέδιο, λειαίνουμε τις άκρες, βάζουμε τα επιπρόσθετα κομμάτια, τα οποία επίσης τροχίζουμε, περνάμε από αμμοβολή ανάλογα το σχέδιο, βάφουμε στο χέρι, ψήνουμε για ώρες, τοποθετούμε τα επιπρόσθετα μέρη σε βάσεις για ασφάλεια, τοποθετούμε τη στήριξη σε κρυφά σημεία για να μην είναι ορατή… συσκευάζουμε το προϊόν και το στέλνουμε με συνοδευτική κάρτα γραμμένη στο χέρι…».

IMG_1893

Προϊόντα κατόπιν παραγγελίας – Taylor Made

Στο εργοστάσιο επεξεργασίας γυαλιού «Παπαβασιλείου» έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ό,τι καθρέπτη έχει φανταστεί και επιθυμεί να αποκτήσει ο πελάτης. Η πλήρης τεχνική υποδομή του εργοστασίου σε μηχανήματα, η τεχνογνωσία στη χρήση τους και η πολυετής εμπειρία μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε οποιονδήποτε καθρέπτη «στα μέτρα σας». Στην περίπτωση που δεν έχετε συγκεκριμένη εικόνα βάσει της οποίας θα στηριχθούμε, μπορείτε να μας καλέσετε και να μας περιγράψετε αυτό που θέλετε. Εμείς θα σας προτείνουμε σχέδια για να επιλέξετε και στη συνέχεια θα υλοποιήσουμε αυτό που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες.

Ορολογία

«Το μεράκι μου είναι να μπω μέσα σε ένα εργοστάσιο μεγάλο και να δω μηχανήματα, τον τρόπο που λειτουργούν, τι κάνουν, τις δυνατότητές τους. Αυτά μου αρέσουν…»

Η Μίνα Παπαβασιλείου έχει φροντίσει να εξοπλίσει το εργοστάσιό της με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που θα τη βοηθήσουν να υλοποιήσει όλες τις εφαρμογές του γυαλιού που επιθυμεί. Τα μηχανήματα και η γνώση της χρήσης τους τη βοηθούν στην υλοποίηση των τεχνικών που κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά της και πιο άρτιο το τελικό παραγόμενο προϊόν. Σε κάθε καθρέπτη χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία τεχνικές.

 • Κοπτικό
  Ένα ειδικός πάγκος στον οποίο κόβονται πολλά τζάμια την ημέρα με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια.
 • Μικρό κοπτικό
  Μία ειδική, μικρή «σέγα» για γυαλί για να μπορεί να κόβει λεπτομέρειες, εξυπηρετώντας κάθε σχέδιο.
 • Ροντέ
  Τρόχισμα του γυαλιού. Το ροντέ χωρίζεται σε ίσιο και σε ροντέ φόρμα, όπου λειαίνει καμπύλες επιφάνειες (ό,τι δεν είναι ίσιο είναι ροντέ φόρμα).
 • Αμμοβολή
  Τεχνική κατά την οποία το γυαλί περνά μέσα από ένα μηχάνημα που πετά με μεγάλη δύναμη άμμο στο γυαλί και ουσιαστικά το «χαλάει», το χαράσσει, το ασπρίζει. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνονται σχήματα που διαχωρίζονται από τη λευκή θαμπή επιφάνεια. Ωστόσο η αμμοβολή μπορεί και να ζωγραφιστεί από την πίσω της πλευρά, όπου το λευκό αποτέλεσμα αντικαθίσταται με χρώμα.
 • Fusing
  Τεχνική ψησίματος του γυαλιού που σταθεροποιεί το χρώμα. Απλώνουμε χρώμα σε σκόνη ή σε κοκκομετρία (μικροί κόκκοι) στο σημείο που θέλουμε να χρωματίσουμε το γυαλί. Το βάζουμε στον ειδικό φούρνο στους 980°C και το ψήνουμε για περίπου 6 ώρες. Το βγάζουμε και περιμένουμε άλλες 10 ώρες περίπου για το στέγνωμα.
 • Μπιζουτέ
  Επεξεργασία γυαλιού ή καθρέπτη στην οποία το τελείωμα του υλικού τροχίζεται ή λειαίνεται λοξά (σε λοξή γωνία) για αισθητικούς λόγους. Όταν η επεξεργασία μπιζουτέ γίνεται σε καμπύλες επιφάνειες, τότε αποκαλείται μπιζουτέ φόρμα.
DSC_0017
Facebook
Instagram
Pinterest